Mariëtta Bakker

Het gezicht achter Slim Gezond Gewicht is het gezicht van Mariëtta Bakker. Zij is de visie van Slim Gezond Gewicht: ‘Stilstaan is geen optie..’. Ze is haar hele leven al actief binnen de danssport en heeft binnen de Nederlandse professionele danswereld al meer dan 20 jaar meegedraaid. Na haar actieve wedstrijdcarrière heeft ze gekozen voor een baan als dansleraar maar dan wel eentje met een brede basis natuurlijk.. Stijldanslessen maar ook kinderen, streetdance, Zumba en noem maar op.

De lessen waar ze zich in het bijzonder in heeft ontwikkeld zijn Pilateslessen en lessen die yoga als basis hebben. Deze vormen van bewegen zetten mensen aan het denken over hun lichaam. Ze worden bewust van hun eigen lijf en staan er telkens opnieuw weer versteld van wat er toch mogelijk is. En dat is één van de dingen die Mariëtta zo aanspreekt aan het werken met mensen.. Het op zoek gaan naar opties voor verandering en uiteindelijk verbetering. Het leuke is dat dit voor iedereen weer anders is. En als het niet langs de ene weg gaat, dan maar langs de andere!

Om haar basis nog verder te verbreden, heeft ze destijds gekozen voor de opleiding Gewichtsconsulent. Ze wil naast haar klanten staan om ze te begeleiden in het traject naar een meer evenwichtige levensstijl en een gezonder gewicht. Woorden als afvallen of diëten wil ze eigenlijk liever niet gebruiken omdat dat meteen een associatie geeft met strenge diëten en allerlei dingen die niet mogen… Dat is niet de bedoeling! Feit is dat er iets moet gaan gebeuren en stap voor stap pakt ze samen met de klant die zaken aan om alles weer goed op de rit te krijgen.